Osechi is Japanese traditional new year’s food.  Eating this food, we wish good luck in the new year.  The simple English wikipedia explains about it as following.

Osechi is Japanese food made to celebrate the coming of the New Year, called Shogatsu.[1] It is one of the most important annual events in Japan. Osechi food is packed in colorful lacquer boxes called jubako. Each dish and ingredient in osechi has a meaning, such as good health, fertility, goodharvest, happiness, long life, and so on. The kind of osechi foods eaten in Japanese homes varies from area to area. It is a Japanese tradition to eat osechi dishes during the New Year’s holidays which go from January 1 to January 3.  http://simple.wikipedia.org/wiki/Osechi

أوسيتشي ريوري (باليابانية: 御節料理‏) أو فقط أوسيتشي هو طعام ياباني تقليدي لرأس السنة اليابانية، ومن الممكن تمييزه بسهوله بسبب تنوع الأصناف الموضوعة في عدة صناديق (بينتو) عادة ما يكون عددها ثلاث صناديق مرصوفة كمجموعة واحدة. يعتقد أن هذا التقليد بدأ في فترة هييآن.

يكون للمأكولات الموجودة في طعام أوسيتشي معاني مرتبطة برأس السنة منها :  http://ar.wikipedia.org/wiki/%D8%A3%D9%88%D8%B3%D9%8A%D8%AA%D8%B4%D9%8A

御節料理(おせちりょうり)、または正月料理(しょうがつりょうり)とは、節日節句)に作られる料理。特に、正月に備えて年明けまでに用意されるお祝いの料理献立)を指す。単におせちともいう。 http://ja.wikipedia.org/wiki/%E3%81%8A%E3%81%9B%E3%81%A1

Here, let us show you how to cook Osechi.

くりきんとん(kurikinton)


こぶまき(kobumaki)


だしまきたまご(dashimaki tamago)


まつかぜやき(matsukazeyaki)


まつまえづけ(matsumae zuke)


たたきごぼう(tatakigobou)


たづくり(tadukuri)


くろまめ(kuromame)

Advertisements